Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Brandstofpomp

Vraag gesteld door A. Klijberg op 23 juni 2021

Wij hebben een Citroen C4 uit 2016 met 33.000 km. Nu gaf de auto een melding door dus wij uit laten lezen door de dealer. Conclusie kapotte brandstofpomp. Kan dit na zo weinig km? De auto doet alles goed, start direkt, heeft trekkracht, de afgelopen week caravan getrokken en er 100km per uur kunnen rijden. Brandstofverbruik normaal, en rijdt vloeiend. Vind dit vreemd. Kan het probleem komen door lucht in systeem. Na tanken deed de brandstofmeter het even niet.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U kreeg onlangs een storingsmelding bij uw Citroën C4 met een defecte brandstofpomp als diagnose volgens de garage, maar u merkt feitelijk niets. Alles doet het goed maar na het tanken deed heel even de benzinemeter het niet.

En aangezien de opvoerpomp en tankvlotter één component is, lijkt het dat er misschien destijds heel even een slecht contact is geweest. Wellicht heeft dat een brandend storingslampje opgeleverd dat mogelijk is ontstaan uit een incident. Natuurlijk wel iets om in de gaten te houden en misschien dat de garage de stekkeraansluiting op de brandstofpomp nog nader kan bekijken. Maar in dit stadium lijkt het me nog té voorbarig om de brandstofpomp te vervangen. Deze werkt zonder kuren en ook de tankinhoud wordt weer keurig aangegeven. Dus ik vermoed eerder een slecht contact en geen defect. De tijd zal het leren maar gezien de kilometerstand is dat toch niet echt een te verwachten defect.