Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

208 of Clio

Vraag gesteld door E. van Eeden op 17 juni 2021

Onlangs heeft mijn Peugeot 207 automaat met een 1.6 VTi motor zonder aankondigen de geest gegegen. Door verdraaiede nokkenas zijn zuigers en kleppen kapot. Kortom op.zoek naar een andere auto.

Ik rijd al 40 jaar peugeot echter mijn garagehouder adviseert mij geen 208 maar clio te nemen vanaf bouwjaar 2019.(ik wil een recente) Dit ivm motorproblemen in de PSA groep.
Wat is uw advies.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af wat een betere keus is, een 208 of een Clio.

Ik kan beamen dat de huidige 1.2 puretech motoren van de PSA groep zeker niet probleemloos zijn. Omdat de distributieriem in de (spat)olie draait, is gebruik van de juiste motorolie (norm PSA B71 2312) cruciaal. Maar ook met de juiste olie kan de distributieriem schade oplopen. Hier is een kwaliteitsverbeteringsactie bij de dealers voor geweest. Intussen is door de fabrikant een wijziging gedaan in onderhoudsinterval van deze riem.

Of hiermee problemen afdoende zijn verholpen is nog een beetje te vroeg en Renault kent dergelijke problemen op dit moment niet dus wat dat betreft is de Clio de slimmere keuze.
Misschien kunt u via de ANWB Auto Kieshulp kijken welke auto’s er nog meer bij uw zoekcriteria passen. Wanneer u merk en model leeg laat maar wel overige zoekfunties selecteert krijgt u auto’s te zien die precies bij uw wens passen.