Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Elektrisch laden (en pas) in Slovenië en Kroatië

Vraag gesteld door op 6 juni 2021

Aankomende zomer wil graag met een Tesla Model 3 (Actieradius 500 km) op vakantie naar Slovenië en Kroatië. Ik wil graag via München een rondreis maken naar Bled, Ljubjana, Split, Zadar en Rovinj. Tussentijds wil ik vanaf een hotel/appartement op deze plekken uitstapjes maken (max 1.5 uur rijden van de steden). Ik ken nog niet veel verhalen uit de praktijk van mensen die met een elektrische auto deze landen bezocht hebben en ik vraag me af of dit goed te doen is met laden. Kunnen jullie mij hier meer over vertellen? Staan er genoeg laadpalen langs de weg in deze landen en steden? Zo ja, kunnen jullie mij laadpassen aanbevelen die ik in deze landen nodig zal hebben?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Aankomende zomer overweegt u met uw elektrische Tesla de omschreven reis te maken en u vraagt zich af waar tussentijds te laden.

Ik raad u aan de ANWB routeplanner voor elektrische auto's te raadplegen. Op basis van de uitgestippelde route en geselecteerde auto krijgt u te zien waar stroom bijgetankt kan worden. Voor een goede Europese dekking, ook in Kroatië en Slovenië, biedt deze laadpas de breedste dekking.

Zie voor de meest actuele informatie onze pagina Met een elektrische auto naar Kroatië: dit moet je weten. Met een elektrische auto op vakantie naar Kroatië: dit moet je weten | ANWB

Reacties

F. Dijkstra

Auteur - 6 mei 2024

Hallo Jos, je link verwijst naar PlugSurfing. Maar als ik reviews google over Plugsurfing dan ga ik dat echt niet doen. Eén ster op TrustPilot...