Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Stroef gaspedaal Kia Picanto

Vraag gesteld door op 16 mei 2021

Onlangs heb ik een occasion Kia Picanto automaat uit 2010 gekocht bij een dealer met bovag garantie. Als ik gas geef dan kun je dat niet goed doseren. Het gas geven gaat niet lekker soepel. Voelt enigszins stroevig. Daardoor geef je of ineens teveel gas of te weinig gas bij het wegrijden. Is dit een herkenbaar Picanto probleem? Hoe is dit op te lossen?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U ervaart een slecht te doseren gaspedaal bij de Picanto en u vraagt zich af of dit een bekend probleem is.

Wat u beschrijft is geen bekend fenomeen. Het eerste wat ik mij afvraag is of er een probleem is met uw auto of dat het een eigenschap is van de Picanto. U heeft de auto aangeschaft bij een dealer, is het wellicht mogelijk om met een vergelijkbare auto een proefrit te maken zodat u kunt constateren of uw auto zich anders gedraagt.

Indien u constateert dat uw auto zich echt afwijkend gedraagt kunt u natuurlijk altijd aan de garage vragen dit op te lossen. Het pedaal is op zich redelijk eenvoudig uit te bouwen waarna de garage kan zien of door reinigen/smeren te verhelpen is of dat het pedaal vervangen dient te worden.

Indien u meer wilt weten over hoe u het beste te werk kunt gaan bij een geschil met de garage kunt u hier veel informatie vinden: Klachten na aankoop - ANWB