Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppakking kleine lekkage

Vraag gesteld door op 15 mei 2021

Kan ik REPAREER EEN LEKKE KOPPAKKING VAN BINNENUIT ZONDER TE SLEUTELEN, door gebruik van :TORALIN Koper blok Afdichting, dit is een speciaal vloeistof Direct toe  te voegen via de radiateur, volgens de website werkt goed, maar ik heb geen ervaring met dit product, als u weet ook een andere merk product die goed werkt, laat mij ook weten.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of Toralin een betrouwbaar middel is om de koppakking mee te dichten.

Gebruikers ervaringen met Toralin zijn bij ons niet bekend. Ik kom wel een aantal positieve reviews tegen op de website van de leverancier maar ook een waarbij de leverancier aangeeft dat het product faalt bij een te grote lekkage.

Een dergelijk middel is in de meeste gevallen maar een tijdelijke oplossing en is de kans van slagen wel héél erg afhankelijk van de oorzaak van lekkage. Een lekje in de radiateur gaat meestal wel lukken maar bij een lekkende waterpomp of koppakking is de kans van slagen niet erg groot.

Wij zien een toevoeging aan het koelsysteem om een lekkage te dichten dus zeer zeker niet als een definitieve reparatie maar u kunt het natuurlijk altijd proberen. Hierbij geef ik wel aan dat het zeer belangrijk is om de aanwijzingen van de fabrikant te volgen.