Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trekhaak bagagebox

Vraag gesteld door L. Combee op 25 april 2021

Zijn er al testen en of reviews beschikbaar over een trekhaakbagagebox Bijv: De Towbox V1Trekhaakbagagebox? Mag deze box overal in Europa op de trekhaak? En is dit inderdaad beter dan een dakkoffer?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of er testen en reviews beschikbaar zijn over de genoemde trekhaakbagagebox.

Een dergelijke bagagebox is een geschikt alternatief voor een dakdrager of soms ook een welkome aanvulling wanneer dat nog onvoldoende is. Over het product zélf kan ik u niks melden. Ik kan u wel wijzen op een testpublicatie in de aankomende Kampioen van juni van dit jaar (nr. 5) met een negental geteste bagageboxen. Hopelijk is de genoemde box daarin meegenomen.

Overigens is dit óók elders in Europa een legale manier om zo extra laadruimte te creëren. Maar wel binnen het maximaal toegestane gewicht van het product zélf en binnen de toegestane kogeldruk volgens de autofabrikant. Verder is een belangrijk voordeel dat dit transportmiddel in de luwte hangt van de auto en duidelijk minder een windvanger is zoals een dakkoffer. Maar voor alle overige ins en outs verwijs ik u u naar de volgende editie van de Kampioen, waar we de producten én het gebruik kritisch tegen het licht houden.