Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autobanden

Vraag gesteld door J. Kouwenhoven op 20 april 2021

Ik ben aan een set nieuwe banden toe maar heb geen idee hoe mijn keuze te maken. Mijn ervaring bij de Consumentenbond met betrekking tot producten is dat de duurste lang niet altijd de beste is. Je hebt daar 'als beste getest' en 'beste keus' (goede kwaliteit tegen en gunstige prijs). Ik rij ca. 10.000 km per jaar. Kunt u mij een advies geven hoe mijn keuze te bepalen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een vraag over de kwaliteit van banden. Het klopt dat de duurste band niet altijd de beste is, maar uit onze tests blijkt dat de bekende A-merken meestal de band maken die alle gewenste eigenschappen het beste combineert. Ook wat goedkopere banden van merken die zich niet zozeer richten op de premium-markt kunnen goed scoren. De écht goedkope Aziatische budgetbanden moeten we meestal afraden wegens tekortkomingen op bepaalde onderdelen. Ze laten vaak steken vallen met betrekking tot de grip op nat wegdek.

In onze bandentests kunt u de scores zien van de verschillende banden en aan de hand daarvan een goede keus maken. Banden hebben zo'n belangrijk aandeel in de veiligheid dat we adviseren niet te bezuinigen op veiligheid. Maar dat betekent niet dat u altijd aangewezen bent op de duurste band.

Onze bandentests staan op anwb.nl