Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

1.0 EcoTSI Limited Edition

Vraag gesteld door A. Arnold op 16 april 2021

Ik heb momenteel een VW Touran diesel. Wil ik inruilen voor een benzineauto (vanaf 2017) die ook wat hoog zit. Dat zou een Touran TSI1.4. kunnen zijn of een seat met    1.0 EcoTSI Limited Editio. Mijn garagehouder stelt echt dat hij geen vertrouwen heeft in deze motoren en adviseert mij aankoop sterk af. Wat is jullie mening daarover?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt uw VW Touran Diesel in te ruilen voor een geschikte benzine versie. Uw garage raadt echter de 1.4 TSI en 1.0 TSI af.

De uit het verleden stammende TSI gerelateerde problemen zijn inmiddels voor de generatie vanaf 2012 niet meer relevant. Die problemen lijken door modificaties en doorontwikkelingen definitief wel bestreden te zijn.

Wellicht is het oordeel van uw garage gebaseerd op inderdaad negatief beeld vanuit het verleden maar is gelukkig door de tijd ingehaald. Ik wil wel een lichte voorkeur uitspreken voor de 1.4 versie bij wat intensiever gebruik. Bij wat minder intensief gebruik volstaat de 1.0 TSI prima en heb ik géén vrees voor gebreken uit het verleden.