Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Achteruitrijcamera

Vraag gesteld door S. Govindaraj op 30 maart 2021

Ik heb 3 maanden geleden Kia Venga Gekocht. Na mijn aankoop merk ik mijn achteruitrij camera niet werkt is .  Ik zie alleen 3 kleur balk maar geen beeld, nu in eens zie de kleuren balk ook niet meer . Mijn vraag aan jullie is wat is eigenlijk kapot camera of leiding of computer systeem. Omdat reparatie kost heel hoog is vraag ik jullie advies kan ANWB mijn probleem oplossen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Drie maanden geleden heeft u een Kia Venga aangeschaft maar inmiddels weigert de achteruitrijcamera dienst. U vraagt wat het gebrek is.

De meeste van soortgelijke incidenten wijzen richting de camera zélf. Ik zie dat vervanging inderdaad flink in de papieren loopt en heeft de ANWB niet de mogelijkheid om op basis van reparatie of vervanging iets te betekenen.

U geeft wel aan de auto drie maanden in bezit te hebben. Ik weet niet wie de betreffende verkoper is geweest maar redelijkerwijs hoeft u een dergelijk defect binnen drie maanden niet te verwachten. Feitelijk zou u hiermee terug moeten naar de verkoper en aanspraak kunnen maken op een volledige vergoeding binnen 6 maanden na aanschaf. Voor aanvullende hulp hoe dit aan te pakken verwijs ik u naar onze pagina Stappenplan klachten na aankoop.