Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Advies auto

Vraag gesteld door M. Vollenbroek op 16 maart 2021

Wij willen een auto aanschaffen. Hebben een ix35 gezien uit 2012 met 168000 km op de teller. Wij rijden zelf nog geen 10000 km met de auto. Waar moeten wij op letten bij het proefrijden? Of kunnen we beter verder kijken ivm hoge km stand? Het is een benzine auto

Antwoord van Ton

Antwoord van Ton

ANWB Expert

U vraagt naar ervaringen met de Huyndai iX35 en of deze auto wel een aanrader is in verband met de hoge kilometerstand. Onze ervaringen en die van de Wegenwacht met de auto hebben wij samengevat in de occasiontest.

Er is één kostbare kwaal die wel af en toe voorkomt en dat betreft een defect in de versnellingsbak. Het gaat om de handgeschakelde versie en er zijn dan bijgeluiden waarneembaar die afkomstig kunnen zijn uit de koppelingsplaat of uit de bak zelf. Dit is goed waar te nemen bij het rijden van lage snelheden of bij stationair draaien. Probeer eens of er geluiden komen of verdwijnen bij bedienen van de koppeling.

Check of alle elektrische voorzieningen werken, let op trillingen en andere bijgeluiden. Rijd over verschillende wegdekken, pak ook een stuk snelweg. Het comfort is niet het sterkste punt van de auto, ook inherent aan het soort auto. Beoordeel of dat u gaat bevallen. Dat gaat beter bij een uitgebreide proefrit dan bij een rondje om het bedrijf. Meer tips over het maken van een proefrit vindt u hier op anwb.nl.

Ik zou u zeer zeker aanraden om de auto aan te schaffen met garantie zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.