Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voorkomen diefstal

Vraag gesteld door P. Offermanns op 7 maart 2021

Ik ben in het bezit van een rolstoelbus Renault Master. Wat voor een GPS melder kan ik het best gebruiken om bij diefstal de bus te vinden. Is een abonnement dan noodzakelijk?
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af hoe u diefstal van de auto tegen kunt gaan of de auto weer terug kunt vinden. En vraagt zich af welke GPS mogelijkheden er zijn.

Er zijn diverse mogelijkheden: een eenvoudige GPS tracker is niet verplicht gecombineerd met een abonnement, hiermee is slechts de auto te traceren wanneer hij al ontvreemd is. Hij voorkomt geen diefstal, dit is een van de aanbieders.

Er zijn ook veel uitgebreidere systemen die de auto blokkeren bij een (poging tot) diefstal. Hierbij wordt de eigenaar ook gewaarschuwd wanneer het systeem dit gedetecteerd heeft. Dit is altijd in combinatie van een abonnement, een van de aanbieders is Faringwell.

Op de deze site van SCM vindt u alle mogelijkheden van startonderbrekers en autoalarmen en handige tips ter voorkoming van inbraak en diefstal. Informeert u ook bij uw verzekeraar of er een positief effect is op de premie bij aanschaf van een bepaald product.