Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

RDW Letland

Vraag gesteld door op 2 maart 2021

Mijn auto(Golf 7 Volkswagen) is geïmporteerd uit Letland in september 2020.

Bij een second opinion door een Volkswagendealer werd mij verteld (VW heeft een dossier waarin alle VW-dealers de kmstand in vermelden/hier kunnen alleen de VW-dealers over beschikken) dat de kilometerstand in Letland in 2019 is ingevoerd in hun systeem en dat deze hoger was dan de huidige kilometerstand, kortom de teller is teruggedraaid.
Nu heb ik verzocht aan de garage waar ik de auto heb gekocht of zij willen onderzoeken wat de werkelijke kilometerstand is geweest.

Zij geven na onderzoek aan dat de Letse RDW alle gegevens van de geëxporteerde auto direct vernietigt.
Mijn vraag is tweeledig:
A. In Nederland is de RDW verplicht negen jaar lang gegevens te bewaren, hoe zou dat in Letland zijn? Hoe kom ik in contact met de Letse RDW?
B. Kunt u mij adviseren welke verdere stappen ik kan ondernemen om de werkelijke kilometerstand te vinden/bewijzen.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af hoe u de kilometerstand van de auto kunt achterhalen.

Wat een vervelende situatie bent u in verzeild geraakt.
Helaas kan ik u niet verder helpen met contact leggen met de Letse RDW. Hier hebben wij ook geen nadere informatie over.
Dat de kilometerstand van een geïmporteerde auto vrijwel niet te achterhalen is daar waarschuwen RDW en ANWB al heel lang voor. Zie hier wat er geadviseerd wordt bij aanschaf van een geïmporteerde auto.

De kilometerstand van een auto wordt niet geregistreerd behalve bij onderhoud. Wellicht kan de dealer u de historie van de auto aanleveren, eventueel met gewiste persoonlijke informatie. Indien u zich juridisch wilt voorbereiden kunt u hier meer vinden: Klachten na aankoop - ANWB.