Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Dode hoek Toyota C-HR

Vraag gesteld door op 7 maart 2021

De Toyota C-HR Style heeft dode hoek detectie. Toch vraag ik me af of de enorme dode hoek geen problemen oplevert bij (naar rechts) afslaan waarbij je een parallel fietspad kruist. Of ( ondanks de achteruitrijcamera) dat je bij het in een parkeergarage achteruit uitparkeren een kruisende van links of rechts komende andere auto te laat ziet.

Kernvraag: bieden de in de C-HR Style aanwezige voorzieningen voldoende veiligheid om deze problemen goed te kunnen hanteren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de rijkelijk aanwezige standaard veiligheidsvoorzieningen bij de Toyota C-HR voldoende toereikend zijn om ondanks de nadrukkelijk aanwezige C-stijl toch veilig te kunnen manoeuvreren.

U haalt terecht een punt van kritiek aan dat toch wel nadrukkelijk kleeft aan dit karakteristieke uiterlijk van deze Toyota. Mijn collega's van de autoredactie onderstrepen dat in deze test. Het is zeker niet onoverkomelijk gezien ook de populariteit van dit model en er kennelijk genoeg berijders zijn die er toch prima mee kunnen leven. Ik kan me óók voorstellen dat bij een proefrit sommigen de auto geschrokken terugbrengen maar aan de andere kant vernemen we niet dat deze auto massaal om die reden weer snel wordt ingeruild.

Ik denk eerlijk gezegd dat veel mensen in staat zijn te anticiperen op de forse dode hoek en min of meer zichzelf toch een wat ander kijkgedrag aanleren. Maar het blijft toch ook een aandachtspunt waar 'n ieder voor zichzelf moet uitmaken of het onoverkomelijk is. Ook in uw geval denk ik dat u middels een afwisselende proefrit dat voor u zelf moet uitvinden. Deze auto staat bol van veiligheidsverhogende systemen maar dit uiterlijke kenmerk is best een opmerkelijke concessie.