Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Automatische versnellingsbak

Vraag gesteld door B. Scheve op 13 maart 2021

Mijn toyota yaris verso van 2005 automaat schakelt de laatste tijd iets trager naar de 2de versnelling. Na 2 minuten is dit weer normaal. Nou is mijn vraag of dit goed is.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een Toyota Yaris met automatische transmissie die in uw ogen soms traag schakelt.

Deze MMT halfautomatische transmissie kent wel vaker klachten omtrent de wat trage werking. Met name de elektronica laat weleens wat steken vallen en de koppeling bediening. Ik weet niet of u sinds kort in bezit bent van deze auto of al langer en is deze vertraging nieuw voor u. In ieder geval heeft deze gerobotiseerde automaat zeker van nature niet de status heel verfijnd te werken en is vlotjes op en terugschakelen er niet bij. Feitelijk is dat inherent aan het product.

Stuurt u al langer met deze auto en is dit ineens nieuw voor u, zou het mogelijk met de koppeling te maken kunnen hebben. Garagebezoek is in dit geval toch noodzakelijk omdat er mogelijk ook een foutcode is opgeslagen die in een bepaalde richting wijst. Soms help het ook de elektronica in de basisafstelling te zetten. Maar twee minuten bedenktijd alvorens naar twee te gaan is duidelijk te traag en biedt nader onderzoek hopelijk een mogelijke oorzaak.