Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto gaat vanzelf van het slot

Vraag gesteld door op 12 maart 2021

Onze C4 Grand Picasso(2013) gaat vanzelf van het slot. Als wij hem parkeren sluiten wij hem af. Nu hebben wij het herhaaldelijk gezien dat de volgende ochtend, de auto van het slot is.  Dit gebeurt ons tot nu toe alleen als de auto en nacht op de parkeerplaats staat. Nog nooit als wij ergens anders zijn.

Waar zou dit aan kunnen liggen?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt zich af hoe het kan dat uw auto soms van het slot is terwijl u hem op slot heeft achter gelaten.

Uit uw verhaal kan ik niet opmaken of uw auto voorzien is van ‘keyless entry’. Indien dit het geval is zou het kunnen dat iemand het signaal van de sleutel oppikt en deze versterkt om de auto te ontgrendelen. Hier is meer over te lezen op onze site: Keyless autosleutel gehackt.

Indien uw auto geen keyless entry heeft (dus u moet een knopje op de afstandsbediening indrukken om te openen of af te sluiten) lijkt me dat er een defect zit in de afstandsbediening of de boordcomputer. U zou eens kunnen proberen om voortaan alleen de reservesleutel te gebruiken en kijken of het fenomeen zich blijft herhalen. Indien het dan uit de wereld is weet u waar u de boosdoener moet zoeken.

Weet u trouwens zeker dat de auto op slot is gegaan na afsluiten?Indien de auto waarneemt dat een van de portieren of de achterklep niet gesloten is zal de auto gelijk na het afsluiten weer ontgrendelen, misschien is dat wat er bij u gebeurt. Invloeden van buitenaf die ervoor zorgen dat een auto spontaan ontgrendelt zijn ons niet bekend.