Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke auto

Vraag gesteld door op 27 februari 2021

Ik wil mijn huidige Opel insignia vervangen omdat ik zuiniger wil rijden rij 30000km per jaar. Elke dag 90 km heen en weer tussen Utrecht en Amsterdam. Maar ik wil wel mijn caravan een hobby van 1500kg goed en veilig kunnen blijven trekken. Wat zou uw advies zijn? Budget tussen de 25 en 30 duizend incl inruil . Ik kijk ook naar de Duitse markt. Hoor graag wat u advies is.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een vervangende auto voor uw Opel Insignia die zuiniger zou moeten presteren maar sterk genoeg om de 1500 kg belden caravan te mogen en vooral ook te kunnen trekken.

Ik kan u niet zomaar een handjevol meest geschikte kandidaten aanwijzen. Er zijn tal van criteria waar een auto op valt te selecteren om uiteindelijk ook een klein select groepje over te houden. Daarvoor kunt u de ANWB Kieshulp raadplegen. Op basis van o.a. bouwjaar, budget, carrosserie, soort transmissie maar ook het minimaal te trekken aanhangwagengewicht. Met dit programma kunt u zoveel mogelijk naar uw eigen wensen en behoefte sturen.

Een vervolgstap is of de auto in de praktijk ook wel daadwerkelijk een geschikte caravantrekker is. Enerzijds wat motorische prestaties betreft maar anderzijds ook wat massaverhouding tussen beladen auto en caravan. Check daarvoor ons Caravantrek programma.

Hopelijk komt u met de twee genoemde programma's tot een lijstje geschikte vervangers.