Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startonderbreker

Vraag gesteld door op 11 februari 2021

Mijn accu is van de auto geweest, nu werkt mijn start onderbreking niet meer. Hoe moet ik dit opnieuw installeren?
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt hoe u de startonderbreker opnieuw kunt inleren na een lege accu. Helaas ontbreekt verdere informatie over de auto.

In principe hoeft de startonderbreker niet opnieuw ingeleerd te worden na een lege accu. Deze zou altijd na het opladen van de accu weer horen te werken. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Indien de startonderbreker niet meer werkt zal deze door middel van diagnose apparatuur weer ingeleerd moeten worden, dit om het dievengilde zo veel mogelijk buiten te sluiten. Er bestaan ook auto’s waarbij de startonderbreker wel tijdelijk omzeild kan worden door middel van het invoeren van een noodcode, dan dient u wel in het bezit te zijn van deze code uiteraard. Of dit mogelijk is bij uw auto kunt u vinden in de gebruikershandleiding van uw auto, ook hoe deze code dan ingevoerd kan worden. Misschien kan dit filmpje u ook verder helpen: Sleutel en alarm - ANWB

Indien u er niet uitkomt kunt u altijd gebruik maken van de Wegenwacht die wellicht wel over de middelen beschikt om uw auto weer rijdbaar te maken.