Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Gloeibougie

Vraag gesteld door O. Wolfert op 4 februari 2021

Heb een Fiat ducato (hymer-camper). -1997. Laat de motor s'winters elke maand een kwartier draaien. Denk dat ik er goed aan doe !?!? De laatste keer ging tijdens het draaien van de motor het " waarschuwings- lampje van de gloeibougie "  knipperen , en bij een herstart continu branden.  Wat te doen ???

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft een vraag met betrekking tot het voorgloeilampje van uw Duacto.

U geeft aan de motor maandelijks te starten en een kwartiertje te laten draaien. U geeft niet aan of u ook gaat rijden met de camper, ik neem aan dat u dit dan ook niet doet. Wellicht staat de camper in een stalling. Dan is maandelijks even laten draaien niet ideaal, maar kan voorkomen dat de accu’s leeg raken. Ik zou u adviseren om de adviezen op de site te volgen: Stalling van de camper | ANWB.

Het knipperen en hierna permanent branden van het lampje van het voorgloeisysteem geeft aan dat er een storing in het voorgloeisysteem aanwezig is. De kans is groot dat één van gloeibougies defect is, maar een definitieve diagnose zal de garage moeten stellen. Indien de garage adviseert alle vier gelijk te vervangen is dat een goed advies.