Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Defect SOS knop

Vraag gesteld door J. van der Vloed op 10 februari 2021

Reparatie telematika SOS knop gaat ruim 700 euro kosten. Betreft Peugeot 5007 bjr. 2017. Ik vind dit buitensporig duur. Wat moet ik doen? Zonder actieve sos-knop blijven rijden of toch laten repareren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

De Connect SOS knop van uw Peugeot is defect. Het herstel gaat ruim 700 euro kosten en u vraagt of u zónder ook kunt of dat het toch beter is dit te laten herstellen.

Uiteindelijk is herstel de beste optie gezien de functionaliteit van deze knop, maar ben ik van mening dat gezien de leeftijd van deze auto die kosten niet voor u zijn. Wanneer er geen externe oorzaak is voor dit defect en het dus een eigen gebrek betreft, is het onderdeel wat levensduur aangaat non-conform en kunt u de verantwoordelijke verkoper daarover aanspreken. Hopelijk heeft u deze Peugeot via een dealer aangeschaft en adviseer ik u, alvorens de beslissing te nemen over wel of niet uit eigen portemonnee repareren, éérst een ingebrekestelling te richten aan de dealer óf in ieder geval dit als zijnde garantie met hen te bespreken. Ik verwijs u voor aanvullende info en modelbrieven naar onze pagina Stappenplan klachten na aankoop