Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Garantie op tweedehands auto

Vraag gesteld door A. Budé-Chermin op 20 januari 2021

Mijn tweedehands auto gaf na twee weken een storingsmelding. Dit is onderzocht en gebleken is dat een accumulator van het electronisch systeem vervangen moet worden. Volgens de verkoper is dit een slijtageprobleem, dat ik zelf moet betalen.
Waarom valt dit niet onder de garantie?
Het betreft een Citroen DS5

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U geeft aan dat van uw gebruikte Citroën DS5 de accumulator het heeft begeven van de transmissie. U vraagt waarom dat niet binnen de garantie valt.

Ik weet geen verdere details van de leeftijd en kilometrage van uw auto. Ook niet wanneer en bij wie u de auto heeft gekocht. Maar in het algemeen is een accumulator geen zodanig aan slijtage onderhevig onderdeel, dat je binnen een gebruiksduur van tenminste 10 jaar van een auto mag verwachten dat dit stuk gaat. Zoals gezegd mis ik de nodige aanvullende details om u nog gerichter te kunnen informeren, maar ik verwijs u op voorhand naar ons Stappenplan klachten na aankoop.

Wellicht is er een gegronde reden de verkoper aansprakelijk te stellen op basis van een non-conform product middels een ingebrekenstelling.