Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto start en slaat af F code

Vraag gesteld door H. Heezen-Volmer op 10 januari 2021

Auto start en slaat dan weer af letter f verschijnt, het gaat om een opel corsa easytronic uit 2002, mijn vraag is of de oorzaak het stekkertje achter het dashboard  kan zijn , graag van u een mening over dit, vorig jaar hetzelfde maar toen is er een moduul gereviseerd? Nu gebeurt het weer, heeft u hier ervaring mee alvast bedankt

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Opel Corsa laat een F storing zien. U vraagt zich af of dat te maken heeft met een slecht stekkertje achter het dashboard. Vorig jaar is er om dezelfde aanduiding al een module vervangen.

De aanduiding F staat voor ''faillure'' en is er dus simpel gezegd ergens een fout. Het gaat hier om de Easytronic versie en kan dat ook daaraan gerelateerd worden. Maar u moet feitelijk de storingscodes laten uitlezen om een stap verder te komen. Op basis van de getoonde F kan het alle kanten op, zoals inderdaad een slechte communicatie met het instrumentenpaneel of slechte communicatie met ABS. Op afstand kan ik helaas niet de vinger op de goede plek leggen en is nader onderzoek noodzakelijk, om ná het uitlezen van de opgeslagen storingscodes een indicatie te krijgen waar het defect zit.