Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanschaf auto Opel Zafira 1.6 CDTi ecoflex

Vraag gesteld door L. Birkenholz op 4 januari 2021

Bovenstaande auto wil ik graag aanschaffen. 90.000 km op de teller. Bouwjaar 2015. Heeft volgens garage alle beurten gehad.
Zijn er structurele motorproblemen bekend? Ik lees op forums over distributiekettingproblemen. Moet ketting ook na aantal km’s vervangen?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Opel Zafira 1.6 CDTi.

Deze in 2013 geïntroduceerde diesel is in de plaats gekomen van de 2.0 l versie die bij ons wel bekend stond om een motorisch vervelend probleem. Over de opvolger, deze 1.6 l CDTi met 136 pk, kennen wij geen verontrustende berichten. Ook niet bij overige Opel modelen met deze krachtbron onder de kap.

Deze generatie Zafira kent overigens maar een paar kleine aandachtspunten zoals in onze Occasiontest Opel Zafira Tourer door de Wegenwacht gemeld. Maar wat ons betreft heeft deze auto een zeer betrouwbare reputatie en zie ik de berichten op internet en fora als incidenten en niet als typerend voor de combinatie merk, type en motoruitvoering.
De distributieketting is onderhoudsarm, dat wil zeggen dat er geen vervangingsinterval in het onderhoudsschema is opgenomen. Preventieve vervanging is dus niet aan de orde.