Occasiontest Opel Zafira Tourer (2011/heden)

Zoek andere autotests

Zeer ruim en veelzijdig

Met de eerste twee generaties van de Zafira heeft Opel een heel belangrijke rol gespeeld in de opkomst van de middenklasse MPV. De derde generatie heeft ‘Tourer’ als toevoeging gekregen en is nog een slagje groter en ruimer dan de voorgangers.

Korte introductie

  • Voelt groot en wat log aan
  • Rijdt heel comfortabel
  • Heel geslaagd model
  • Zeer betrouwbaar
  • Opnieuw zeer gewaardeerd als gezinsauto

Over de Opel Zafira Tourer

Waar praten we over?

Het is opvallend dat Opel ervoor heeft gekozen deze Zafira niet alleen groter te maken dan de voorgaande, maar daarbij ook af te zien van de standaard derde zitrij. Dat was juist het ‘Unique Selling Point’ van die eerdere modellen, in dit model is het een redelijk kostbare optie. Daar staat tegenover dat het interieur wel een aantal heel fraaie flexibele mogelijkheden heeft.

Dit vindt de Wegenwacht

Een typisch euvel van deze generatie Zafira’s Tourer is de kabelboom, die bekneld komt te zitten onder de accu. Dit kan leiden tot allerhande elektronische storingen, in de meest vreemde combinaties. Het is even prutsen, maar als er verder niks aan de hand is, kan de wegenwacht dit ter plekke wel oplossen, door de draden opnieuw te isoleren en iets anders te leggen. Bij de volgende grote beurt moet hier wel een definitieve oplossing voor worden gemaakt. De elektrische parkeerrem (niet op alle uitvoeringen) kan blijven ‘plakken’, waardoor de auto niet meer rijdt. De wegenwacht kan de auto in elk geval weer rijdend maken. Een kapotte krukas- of nokkenassensor zorgt ervoor dat de motor afslaat. De wegenwacht ontkoppelt de sensor, de auto rijdt weer, de sensor moet in de garage worden vervangen. De 1,4 liter benzinemotoren kunnen last krijgen van een sterk rokende uitlaat en zeer hoog olieverbruik. Dit wordt veroorzaakt door een kapot membraan in de carterventilatie. Helaas kan de wegenwacht dit niet oplossen, de auto moet hiervoor op transport naar de garage. Bij de weinige Zafira’s die rijden op aardgas kan een lekkage voorkomen in het gassysteem. Zeer afhankelijk van de actuele situatie kan dit gevaarlijk zijn, ontploffing van weggelekt gas is niet louter denkbeeldig. Dat is al gauw meer iets voor de brandweer dan voor de wegenwacht, al kan die bij een kleine lekkage er ook wel voor zorgen dat er veilig kan worden verder gereden.

Uitvoeringen en varianten

Het motorenaanbod van de Zafira Tourer is stapsgewijs uitgebreid. De 1,4 liter Turbo-benzinemotoren zijn bekend uit diverse Opels en hebben ook hier 88 kW/120 pk of 103 kW/140 pk. In het voorjaar van 2013 kwam er een nieuwe 1,6 liter Turbo bij, met 125 kW/170 pk of 147 kW/200 pk. De 2,0 CDTi is er met 96 kW/130 pk of 121 kW/165 pk. Eveneens in 2013 is er een nieuwe basisdiesel bijgekomen, een 1,6 met 100 kW/136 pk, maar ook een tòpdiesel, een biturbo, met 143 kW/195 pk. Af fabriek is er een autogas-versie leverbaar van de 1,4 88 kW en er is een speciale versie voor gebruik op aardgas, oftewel CNG, met een 1,6 liter motor die 110 kW/150 pk levert. Automatische transmissie is leverbaar op de 1,4 103 kW, 1,6 125 kW en 2,0 CDTi 121 kW. Aanvankelijk waren er alleen de uitvoeringen Edition en Cosmo. Sinds opnieuw voorjaar 2013 is de lijn nu Berlin, Business+, Design Edition en Cosmo. Niet alle motoren zijn met alle uitvoeringen beschikbaar, de sterkste motoren zijn er alleen als Cosmo.

De Opel Zafira Tourer als occasion

De Zafira Tourer is net als zijn voorgangers heel populair als (grote) gezinsauto. Voor wie veel ruimte nodig heeft, is dit een voor de hand liggende keuze. Daarbij is het zinvol eerst een inschatting te maken van de te verwachten jaarlijkse kilometrage. Pas als er echt veel wordt gereden, is een diesel wellicht interessant. Veel van deze Zafira Tourers worden nieuw verkocht als zakenauto, wat verklaart waarom ongeveer de helft van het occasionaanbod uit diesels bestaat. Hetzelfde geldt voor de twee extra stoelen achterin. Hoe vaak zijn die echt nodig? Uit het occasionaanbod blijkt dat deze optie in pakweg 1 op de 10 exemplaren voorkomt. Het aanbod is gelukkig wel zo groot dat elke specificatie best is te vinden en vaak staat die echt niet zo ver uit de buurt.

De proefrit

Zelfs als je overstapt vanuit een Zafira van het vorige model kan je niet ontgaan dat deze Tourer echt een slag groter is. Achter het stuur voelt de Zafira Tourer steeds aan als een grote en zware auto. Rotondes en dergelijke vragen om rustig manoeuvreren, bij inparkeren heb je een beste plek nodig. Daarbij is de overzichtelijkheid van de carrosserie ook niet overweldigend, mede door de nogal sterk aflopende neus. Om dit alles een beetje te compenseren heeft deze Opel een nogal directe overbrenging in de besturing, wat inhoudt dat een kleine beweging al zorgt voor een flinke stuuruitslag. Ook dat vraagt gewenning. De kracht van de Zafira Tourer schuilt uiteraard in zijn interieur dat niet alleen heel ruim, maar ook heel slim is. Zo is de achterbank met een paar handgrepen van een ruime driezits te veranderen in een heel comfortabele tweezits, met armsteunen in het midden en extra veel beenruimte. Voorin is de Zafira Tourer ook heel comfortabel, onder meer door de erg fijne voorstoelen. Als bestuurder moet je ook wel even wegwijs raken op de erg drukke middenconsole. De minimale bagageruimte bedraagt overigens liefst 650 liter, dat moet genoeg zijn voor de vakantiebagage van een gezin met drie kinderen. Het is ook handig om te weten dat de 1,4 Turbo al een aanhangwagen (of caravan) van 1.250 kilo mag trekken, de diesels kunnen zelfs 1.600 kilo aan de haak hebben. Uiteraard verbruikt een auto van dit formaat en met een rijklaar gewicht vanaf dik 1.500 kilo aanzienlijk meer brandstof dan een middenklasser. Met de sterkste diesel scoorden we ooit 1 op 15, wat naar verhouding nog meevalt. Bedenk dat juist de kleine benzinemotoren er in de Zafira Tourer hard voor moeten werken en dus bij een beetje belading al door de 1 op 10 heen schieten.

Met dank aan Lathouwers, Den Bosch | www.lathouwers.nl

Conclusie

Niet elke trouwe en tevreden Zafira-rijder zal het grotere formaat van deze Tourer nodig hebben. Dat is lastig, want die moet uitwijken naar een ander merk. Aan de andere kant trekt deze Tourer ook klanten die eerder in andere merken reden, dat heft elkaar wel op. De Zafira is groot en lust een slok, maar is ook heel comfortabel.

Gerelateerde autotests

Meer autotests: ANWB autotest

Koerslijst

Bereken de waarde van je auto op basis van het kenteken.

of zoek op merk en type

ANWB Autoverkoopservice

Ben je eigenaar van een OPEL en je wilt deze verkopen?