Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aankoop kleine goedkope auto

Vraag gesteld door op 5 januari 2021

Ik ben voor een vriendin opzoek naar een betaalbare (+/- €2500) kleine en vooral betrouwbare benzine auto. Daarnaast is eigenlijk alleen 4 deuren en isofix een vereiste.

Nou heb ik al een lijstje samengesteld maar vind het lastig te bepalen welke er nou uitspringt als de beste van het stel of zien we een paar over het hoofd, wellicht kunnen jullie daarover adviseren.

Nissan Micra
Toyota Aygo/Yaris
Suzuki Alto
Kia Picanto
Ford Fiesta
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Voor uw vriendin bent u opzoek naar een kleine, betrouwbare auto binnen het genoemde budget. U heeft al een lijstje van kandidaten maar vraagt wat de beste keuze is en welke auto's zeker nog ontbreken.

De Fiesta, Micra en Yaris zijn vergeleken met de overige kandidaten nét een slagje groter. Ik weet niet wat het gebruik in de praktijk zal zijn en in hoeverre de kleinste modellen al volstaan. Maar binnen het budget én met betrouwbaarheid toch ook als zeer belangrijk criterium, is er met dit lijstje niks mis zónder een uitgesproken voorkeur.

Voor decennia worden de Japanse merken altijd wel als het meest betrouwbaar beschouwd en is daar dus wel een lichte voorkeur voor. Dan wil ik daar zéker nog de Daihatsu Cuore aan toevoegen die vooral erg ruim van binnen is of eventueel de Daithatsu Sirion. Beiden ook zeer betrouwbaar. De Hyundai i10 is ook een auto die op het lijstje niet mag ontbreken. Dan denk ik dat het allemaal auto's zijn binnen het betreffende budget, met een betrouwbare en duurzame reputatie en voldoende aanbod op de gebruikte markt.