Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motorolie bijvullen

Vraag gesteld door op 18 december 2020

Ik heb donderdag 17 december 2020 mijn motorolie bijgevuld 2,5 liter ongeveer en nu 19 december 2020 brandt mijn lampje weer. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Alles zag er netjes uit en geen lekkage? Nou moet ik er wel bij vermelden dat mijn auto niet op een vlakke ondergrond stond en ik een uur nadat ik gereden had de olie ging bijvullen, het was toen nog een beetje lauw. Kan dit de oorzaak zijn dat ik nu alweer moet bijvullen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U geeft aan dat nadat u 2,5 liter aan olie heeft bijgevuld, twee dagen later wéér het olielampje gaat branden.

Ik denk dat u éérst opnieuw het olieniveau moet peilen. Wanneer u twee dagen daarvoor door 2,5 liter bij te vullen het peil weer op max. heeft gekregen en het niveau staat nu wederom te laag, dan moet er wezenlijk iets aan de hand zijn. En het betreffende lampje zal ongetwijfeld het oliedruklampje zijn en dat is wat anders dan het olieniveau.

Ik kan op afstand moeilijk inschatten wat er aan de hand is, maar zó veel noodzakelijk aan olie moeten bijvullen en nu een brandend oliedruklampje duidt op niet veel goeds. Nader onderzoek is dan ter plaatse noodzakelijk om vast te stellen wat er loos is. Nu rijden met een brandend oliedruklampje is per definitie een groot gevaar op grote motorschade en wil ik stellig afraden.  

Misschien dat u lid bent van de Wegenwacht die in een dergelijke situatie ook zou kunnen inschakelen.

Alarmcentrale
Bel 088 269 28 88