Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Lekkage achterdeuren

Vraag gesteld door S. Bul op 16 november 2020

Wat waren wij enorm blij met de aanschaf van een vw golf sportvan aangeschaft bij de firma maas in uithoorn weliswaar geen hele nieuwe maar een uit 2015 met maar 20.000 op de teller dus praktisch nieuw met uitgebreid pakket opties die we graag wilde hebben. echter doet zich een vervelend probleem voor aan beide zijde van de achterdeuren komt onverklaarbare wijze water naar binnen, volgens de dealers a-point amsterdam zo en maas uit uithoorn moet ik de auto daar achterlaten en dan gaan zij hem onderzoeken wat tussen de €300.00 en €500.00 zou gaan kosten en dan moet het euvel ook nog gerepareerd worden, dat vinden wij verdrietig, volgens ons is er nooit iets vervelends gebeurd met onze auto daarom vragen wij u om of er nog alsnog een regeling getroffen kan worden om het euvel te verhelpen het kan toch niet zijn dat onze pracht auto schade zou ondervinden.  
Het kenteken= ***  chassisnummer= *** 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw VW Sportsvan heeft een waterlekkage via de achterportieren. De auto is van 2015 en u vraagt of er wat de beraamde kosten betreft er toch kans is op een regeling.

Wat mij betreft moet u zeker bij de verkoper daar op aandringen. De kans is groot dat regenwater van buitenaf via de binnenzijde van het portier door een inmiddels gebrekkige afdichting langs de portierbekleding naar binnen sijpelt. Dat is geen onbekend verschijnsel bij deze auto en zal u dealer vermoedelijk ook wel in die richting denken. Je zou kunnen zeggen dat de fabrieksmatige afdichting na 5 jaar wat begint te verteren en de tand destijds niet goed heeft kunnen doorstaan.

Wat mij betreft mag u openlijk bij de dealer uitspreken dat dit non-conform is en dat u verwacht dat daar een compensatie op wordt toegepast. Uiteraard zal men aangeven dat de fabrieksgarantie ruimschoots is verstreken maar u mag nog altijd een zekere verwachting hebben van het product.

Zie aanvullend voor eventueel een vervolg óók ons Stappenplan klachten na aankoop