Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Keuze 120 of 150 PK (Ford Kuga)

Vraag gesteld door H. Karst op 15 november 2020

Tot nu rijd ik Ford Kuga 150PK. de caravan is verkocht. Ik sta nu voor de keus of een Ford Kuga met 120PK of 150PK. Als ik de 120PK kies denkt u dat ik qua rijeigenschappen hier spijt van krijgen en toch maar liever weer voor 150PK moet gaan?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over de aanschaf van een Ford Kuga. De voorganger had 150 pk onder de kap dat ook van nut was voor de caravan die inmiddels echter verkocht is.

Ik begrijp de overweging, maar het profijt van die 150 pk had u ongetwijfeld niet alleen met een aangekoppelde caravan. Meer motorvermogen en koppel levert in de regel ook meer rijcomfort op en is er niet per definitie om de berijder uit te nodigen het gas dieper in te trappen. Maar de tweestrijd is begrijpelijk omdat de meerprijs al gauw een paar duizend euro is.

Misschien dat de dealer u de proef op de som kan aanbieden om met een proefrit zélf de verschillen te ervaren. De ervaring leert wel dat wanneer men vaak vanwege de meerprijs bereid is een motorisch stapje terug te doen, dat met terugwerkende kracht toch niet zo verstandig is gebleken. Het prijsverschil blijkt dan ineens een stuk minder relevant en blijken die extra prestaties tóch wel gemist te worden. En uiteindelijk zal de meerprijs later bij inruil zeker weer deels uw kant op vallen door een hogere restwaarde. Het is natuurlijk uw keuze en vooral ook uw portemonnee, maar de kans is groter dat u die 30 pk mist dan dat u ervaart dat ze eigenlijk overbodig zijn.