Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geschiedenis auto

Vraag gesteld door Drs. G. Pronk op 11 november 2020

Nissan, Is het bekend of er in het verleden (15 maanden) problemen met deze auto zijn geweest? Na het tanken op maandagochtend sloeg de motor af na 200 meter rijden. (Geen diesel getankt). Vanaf maandag 9 november ca. 12.00 staat de auto bij garage Nieuwkerk in Hilversum, waar hij ook aangeschaft is. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U geeft aan dat vanaf afgelopen maandag de auto met een probleem bij de dealer staat. De auto is slechts 15 maanden oud.

Ik kan op afstand niet vaststellen wat het defect is en herken ik ook geen mogelijk probleem dat vaker bij deze auto voorkomt. Het is vervelend, maar formeel moet uw dealer wel de gelegenheid krijgen het gebrek op te lossen. Ik weet niet of men tussentijds communiceert wat de stand van zaken is en hoe actief men ermee bezig is. 

Misschien is het allemaal nog veel te voorbarig maar ik verwijs u wel alvast naar ons stappenplan klachten na aankoop. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat het buitensporig lang gaat duren voordat men iets vindt. De auto zit nog ruimschoots in de fabrieksgarantie en mag u wel verwachten dat binnen een redelijk termijn het defect is verholpen.