Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schudden van de motor

Vraag gesteld door K. Postma op 27 oktober 2020

De koude start prima. Maar bij gas geven om weg te rijden begint de motor te schudden. Later ruik ik benzine lucht.Wat kan hier de oorzaak van zijn?De auto een citroen c4 Picasso 2013.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Citroen C4 Picasso start goed maar gaat vervolgens bij het wegrijden slecht lopen en ruikt u benzine. U vraagt wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.

Een diagnose op afstand is altijd lastig maar er zijn wel bekende verschijnselen die bij deze auto kunnen voorkomen waar een relatie mee zou kunnen zijn. Een onregelmatig lopende motor kan verschillende oorzaken hebben, zoals een kapotte individuele bobine, een weigerende brandstofinjector of de nokkenasverstelling werkt niet goed. Stationair lijkt er dan niets aan de hand maar bij het wegrijden wordt de motor nadrukkelijker belast en kunnen de bovengenoemde defecten gaan opspelen.

Een concrete diagnose heb ik uiteraard niet maar dit zijn bij de C4 Picasso wel vaker voorkomende gebreken. Echter is nader onderzoek nodig om de vinger op de goede plek te krijgen. Een dealer of garage kan mogelijk door het motormanagement uit te lezen een indicatie geven waar het aan zou kunnen liggen.