Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Banden

Vraag gesteld door H. Mensink op 28 oktober 2020

Gisteren heb ik een scheur in mijn linkervoorband geconstateerd deze is door Kwikfit vervangen.
Met het gevog dat ik nu zit met 3  Michelin banden en 1 Continental band. Ik vind eigenlijk dat dat niet kan wat vind de ANWB hiervan?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Na een kapotte linker voorband heeft KwikFit een nieuw exemplaar gemonteerd. Ik begrijp dat het een Continetal band betreft, terwijl de overige drie van Michelin zijn.

Formeel is het niet verboden om meerdere merken banden te monteren. Maar ik wil benadrukken dat het minimaal op één as wel wenselijk is banden te hebben die zoveel mogelijk overeenkomstige eigenschappen hebben. Het zou natuurlijk best kunnen dat de betreffende Michelin niet voorhanden was op dat moment. Maar van een bandenspecialist mag u naar mijn mening wel verwachten dat men de intentie heeft de best mogelijke oplossing aan te bieden. Misschien op dat moment een noodoplossing, om wellicht een paar dagen later wél een overeenkomstige Michelin te monteren door deze te bestellen. Tenzij de klant het geen bezwaar vindt dat er een ander merk ondergaat maar het lijkt mij wél zo professioneel wanneer daar enige communicatie over is.

Misschien dat u met terugwerkende kracht alsnog dit filiaal ertoe kunt bewegen een Michelin van het betreffende type te laten monteren. Want in alle redelijkheid heeft u wel een punt.