Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aankoop Occasion

Vraag gesteld door A. van Rheenen op 22 oktober 2020

Na voor de derde keer een miskoop te hebben gedaan betreft occasions ( denk aan kapotte motor, olie problemen, kapotte turbo) zou ik enorm graag willen weten of het volgende model bekend staat om noemenswaardige problemen.

Renault Megane Scenic Grand Scenic ||| 1.5 dCi diesel. Bouwjaar 2016 .

Ik hoop dat u mij kan adviseren gezien wij nu heel graag iets langer willen genieten van een betrouwbare auto.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Na verschillende keren een miskoop getroffen te hebben vraagt u nu of een Renault Grand Scenic met 1.5 DCI motor wél een veilige koop is. 

De 1.5 DCI dieselmotor heeft geen smetteloze staat van dienst met buitensporig veel motorlager problemen. Gelukkig mag u dat inmiddels wel als verleden tijd beschouwen en is een Grand Scenic met 1.5 DCI motor van de generatie 2016 gerust een verantwoorde koop. Er zijn wel een paar elektronica euveltjes bekend maar dat is te summier om daar een negatief koopadvies over uit te vaardigen.

Ik verwijs u nog wel aanvullend naar onze Koerslijst voor een richtprijs. Diesels staan slecht in de markt en worden daarom steeds scherper aangeboden. Check dus vooraf de actuele waarde om te voorkomen dat u te veel betaald. Als aanvulling meldt ik nog de vervangingstermijn van de distributieriem; 160.000 km óf iedere 6 jaar. Misschien is deze info nog relevant bij de onderhandelingen om vervanging bij de koop af te dwingen, om te voorkomen dat binnen een redelijk termijn na aankoop die kosten voor u zijn.