Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aankoop Audi A4 Type B7

Vraag gesteld door op 26 oktober 2020

Graag uw deskundig advies over de aankoop van een Audi A4 1.8 tfsi S line van het bouwjaar 2014.

Het is mij bekend dat deze motoren van voor 2013 een reputatie hebben wat betreft olieverbruik.
Bij deze auto zouden die problemen grotendeels weg zijn toch?

Nog een vraag wat betreft het trekken van een caravan met een max. laadvermogen van 1360 kg.
Is het nodig om een extra set hulpveren te monteren ivm het sportieve S line pakket?

Verder klopt de auto die ik op het oog heb. Alleen het digitale onderhouds boekje vind ik lastig. Via
Audi Nederland kom ik hierin niet verder.
Zijn er verder nog zaken waar ik op moet letten bij aanschaf van een Audi A4 B7?
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U heeft een aantal vragen over de aankoop van een Audi A4 uit 2014 met de 1.8 TFSI-motor. De vragen gaan over olieverbruik, hulpveren in verband met een caravan en de onderhoudshistorie.

Olieverbruik TFSI
De 1.8 en 2.0 L T(F)SI motoren van Audi en de aanverwante merken die deze motoren toepassen, hebben inderdaad de reputatie een hoog olieverbruik te hebben. En wel zodanig hoog dat een kostbare technische ingreep vervolgens onvermijdelijk is. Maar dat betreft gelukkig voor u de productiejaren 2008, 2009, 2010, 2011 en 2012. De Audi A4 die u op het oog heeft zit wat bouwjaar betreft ruimschoots aan de goede kant van de streep. Dat neemt niet weg dat je als berijder altijd zelf verantwoordelijk bent voor het olieniveau en dat je dat met enige regelmaat peilt en desnoods bijvult. Zo krijg je wel een indruk wat het olieverbruik is. Audi hanteert een norm van maximaal 1 liter op 2500 km. De generatie van de ''slechte'' jaren gingen daar ruimschoots overheen. Maar inmiddels lijken modificaties toch echt te zijn opgelost.

Hulpveren
De S-Line heeft een straffer geveerd en gedempt onderstel. De auto ligt ook een centimeter lager dan de A4 met de normale setup. Ik zou nog niet meteen hulpveren laten monteren maar eerst eens gaan rijden. Als hij met caravan en belading op oneffenheden niet op de eindaanslag komt, voegt het niet zo heel veel toe.

Digitaal serviceplan
Daarover meldt Audi op hun website het onderstaande:
Via myAudi heeft u toegang tot toepassingen en services die Audi rijden nog aangenamer maken. Opzoeken van algemene informatie van uw Audi, onderhoudsgegevens opvragen en Audi connect. Het myAudi-platform is dé plek om online uw autogegevens te bekijken en te configureren. Goed beveiligd en gepersonaliseerd.

De onderhoudshistorie van uw auto (voor auto’s geproduceerd vanaf het vierde kwartaal van 2012) eenvoudig en overzichtelijk gepresenteerd. U ziet welke soort onderhoud of reparatie is uitgevoerd en wanneer dat is gebeurd.

De kans is echter groot dat u als nieuwe eigenaar nog niet bent aangemeld. Uw dealer zou dat voor u moeten kunnen realiseren om alsnog toegang te krijgen tot het MyAudi-platform. Misschien dat de klantenservice  van Audi u ook verder kan helpen.