Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ventilator maakt elke 40 seconden geluid

Vraag gesteld door op 12 oktober 2020

Onlangs Opel Karl van drie jaar oud gekocht, met garantie. Zodra de auto rijdt, maakt de ventilator ongeveer elke 40 seconden een geluid alsof de ventilator extra vermogen geeft. Het klinkt als een 'blaasgeluid' wat harder klinkt dan normaal en ongeveer 10 seconden aanhoudt. Het maakt niet uit of de airco aan of uit staat. Volgens de dealer kan dit geen kwaad en hoeft dit niet gerepareerd te worden. De ventilator werkt nu verder goed, maar kan dit in de toekomst voor problemen zorgen?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft een gebruikte Opel karl van 3 jaar oud gekocht met garantie. Elke 40 seconden maakt de ventilator een geluid waarvan de dealer zegt dat het niet gerepareerd hoeft te worden.

Blijkbaar is er dus wel een mankement maar wil de dealer het niet herstellen. Het is niet te voorspellen of dit in de toekomst voor problemen kan zorgen. Ik zou zeggen dat een probleem dat binnen de garantieperiode ontstaat, verholpen dient te worden, zeker omdat ik er vanuit ga dat het storend is als de ventilator steeds een geluid maakt.