Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Variabelen koerslijst Auto Verkoopservice

Vraag gesteld door op 14 oktober 2020

Ik overweeg momenteel mijn auto te verkopen en ANWB Verkoopservice is een van de opties waar ik aan denk. Inmiddels heb ik een prijs aangevraagd en ontvangen en de koerslijst bekeken, maar ik vroeg me af: hoe variabel is de koerslijst en waarvan is deze afhankelijk? Maakt het bijvoorbeeld veel verschil in welke tijd van het jaar je je auto verkoopt? En zou het verschil (kunnen) maken of mijn auto nu of bijvoorbeeld volgende maand of over een paar maanden verkoop?

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

De richtprijzen in de koerslijst worden bepaald op basis van gegevens (prijzen) uit de markt. Wij monitoren het prijsniveau continu en stellen de koerslijst, waar nodig, wekelijks bij. Het afgelopen jaar (2020) hebben we in april en mei een grote daling van de prijzen gezien maar daarna is de markt weer aangetrokken en zijn de prijzen (sterk) opgelopen. We denken (aanname / inschatting) dat de piek nu wel een beetje bereikt is en dat de prijzen nu, naar het eind van het jaar weer iets gaan dalen.

Vertaald naar uw situatie is onze inschatting dus dat het nu een goede periode is om uw auto te verkopen. Onze inschatting is dat het prijsniveau (en dus een bieding op uw auto) in november en december weer wat lager zal liggen.