Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Suzuki Glasscoating

Vraag gesteld door op 14 oktober 2020

Bij de koop van mijn Suzuki heeft de verkoper meteen Suzuki Glasscoat met 5 jaar garantie op de offerte gezet en ik ben akkoord gegaan. Op zo'n moment denk je er niet zo goed over na, bescherming lijkt prachtig toch.

Maar is zo'n coating eigenlijk wel handig? Levert de bescherming meer voordeel op dan problemen bij lakbeschadigingen?  

Ik kan me ook voorstellen dat die coating ooit opnieuw moet worden aangebracht met extra kosten om de oude coating te verwijderen.

Kan ik nog van die coating optie af (wordt pas toegepast als de auto bij de dealer aankomt)?

Gaarne uw mening over de coating.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Bij de aankoop van uw nieuwe Suzuki heeft de verkoper gelijk Suzuki Glasscoating op de rekening gezet, u vraagt of u nog van de coating af kan.

Als de Glasscoating nog niet is aangebracht ga ik er vanuit dat u hier nog vanaf kunt ook al heeft u al voor akkoord getekend.

U vraagt ook naar de voor en nadelen van de lakverzegeling (Glasscoating).

Buiten de kosten zijn er eigenlijk geen nadelen. Voordelen zijn er wel, namelijk de lak is beter bestand tegen vuil en invloeden van buiten en het vuil gaat er makkelijker af. De meeste producten worden 5 jaar gegarandeerd. De coating hoeft niet opnieuw aangebracht te worden. Bij een eventuele volgende behandeling na 5 jaar hoeft de oude coating niet verwijderd te worden, de lak goed reinigen is voldoende.