Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Redelijk te verwachten levensduur Peugeot 3008

Vraag gesteld door J.J. Cloin op 14 oktober 2020

Ik ben op zoek naar een goede occasion Peugeot 3008 (benzine - automaat) die een caravan kan trekken (1300 kg). Ben gewend om een grote diesel (Chrysler Voyager) te rijden, die ik steeds tot ruim 400.000 km heb gereden. Ben een rustige rijder. Houd mij altijd strak aan de onderhoudsschema's / beurten.

Wat mag ik gemiddeld verwachten aan kilometrage van een benzine 3008 auto? Is 200.000 gemakkelijk haalbaar en betrouwbaar, of misschien wel 300.000? (Los van het gegeven dat vaak na 200.000 de distributieriem moet worden vervangen, wat voor mij past in 'groot-onderhoud'). Wat kunt u daar over zeggen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U rijdt nu een Chrysler Voyager diesel maar overweegt als vervanger een benzine versie van de Peugeot 3008 aan te schaffen. U vraagt naar de duurzaamheid van deze auto.

Ik veronderstel dat het dan om de THP motor gaat die op zich met een caravan van 1300 kg prima uit de voeten kan. Maar over de betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze motor valt wel wat te zeggen. Distributieproblemen met als gevolg motorstoringen, inwendige motorvervuiling en hoog olieverbruik zijn deze motor niet vreemd. Daar zijn genoeg berichten en ervaringen over te vinden, ook op dit platform.

Dat wil niet zeggen dat deze motor geen twee ton of méér zou kunnen halen maar mogelijk met tussentijdse ingrepen en buitensporig hoge kosten. De Wegenwacht heeft nog wat aanvullingen in de occasiontest van de vroegere generatie van de Peugeot 3008 en de latere generatie van de Peugeot 3008. Een nette of rustige rijstijl heeft wat de genoemde gebreken betreft géén positieve invloed en u moet toch de motorische constructie als feitelijke basis beschouwen van deze klachten.

Mocht u denken aan andere alternatieven dan horen we dat uiteraard graag. Wat betreft de nodige trekprestaties kunt u daar altijd ons caravantrekprogramma voor raadplegen. Met het selecteren van de beoogde auto en te trekken caravangewicht krijgt u dan een praktijkbeoordeling te zien.

 

Reacties

B. de Boer

Auteur - 29 november 2023

Peugeot 3008 2010: Fijne  auto om in te rijden, maar ( THP  motor)  erg onderhoud gevoelig. Echt af te raden. Er zijn genoeg betere merken.
BdB