Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Milieuzones

Vraag gesteld door M.L.J. Weggemans op 15 oktober 2020

Waar ik mij over verbaas is jullie artikel over milieu zones. Waarom die paar dieselauto’s  van mensen de toegang weigeren tot een stad omdat dit zoveel zou schelen in luchtkwaliteit? Waarom niet beginnen met afschaffen van 2 takt brommers? Daar valt meer mee te behalen dan een paar diesels die de stad in rijden. Inderdaad een paar want diesel rijder worden weg gezet als criminelen en moeten maar zsm in een elektrische auto waar je nog geen kar mee kan trekken naar de stort toe. De anwb moet er zijn voor alle leden ook degene die hard werken en hun diesel niet kunnen verkopen omdat ze simpel weg geen geld hebben. De anwb zou wat meer tegengas mogen geven naar de regering toe en daardoor meer voor heb leden kunnen betekenen ipv ja en amen te zeggen tegen Den Haag

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert

Dank voor uw reactie op het artikel in de Kampioen over milieuzones.

U vraagt zich af of de ontmoediging van het gebruik van dieselauto's zoveel scheelt in de luchtkwaliteit. En het lijkt er zelfs op dat de dieselrijders als crimineel worden weggezet.
Tja, dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Hoe denken we erover?
De ANWB is voorstander van schone lucht en wij steunen de overgang naar verkeer zonder schadelijke uitstoot. Daarom kan een milieuzone voor grote steden op onze steun rekenen mits deze daar substantieel aan bijdraagt. En dat is precies ook uw punt. Het gaat natuurlijk niet alleen om het ontmoedigen van dieselauto's in de grote steden.
Er zijn ook andere maatregelen nodig  die de lucht in de stad schoner kunnen maken zoals het ontmoedigen van het gebruik van een 2takt brommertje, of het stimuleren van het OV en elektrische mobiliteit (elektrische brommers of scooters), verbeteren van parkeerbeleid, verkeersmaatregelen of zelfs een heel verkeerscirculatieplan.
en zo zijn er nog veel meer dingen te noemen die met zijn allen een substantiële bijdrage kunnen leveren aan een schonere lucht.

Wilt u hier meer over weten, dan verwijs ik u naar en 8-belangrijke-diesel-vragen en anwb.nl/belangenbehartiging/milieuzones