Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Suzuki Swift of Ford Fiesta?

Vraag gesteld door J.H. ter Burg op 4 oktober 2020

In onze zoektocht naar een nieuwe auto is de keuze teruggebracht naar een Suzuki Swift Comfort Smart Hybrid of de Ford Fiesta Titanium. Beide auto's zijn even duur in Private Lease. In mijn ogen zijn het vergelijkbare auto's....

Misschien iets qua veiligheid? Ik zag op een engelse site dat de Fiesta maar 2 van de 5 sterren krijgt wat betreft veiligheid. Geldt dit ook voor het Nederlandse model?

Heeft u een duidelijke voorkeur voor één van de twee en wat zijn de voornaamste verschillen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

In uw zoektocht naar een andere nieuwe auto zijn er uiteindelijk twee geschikte kandidaten. U vraagt wat de voornaamste verschillenen zijn.

Op het gebied van veiligheid zou er een onderscheid kunnen zijn. Zie daarvoor de meest recente crashtest van Euro NCAP van de Ford en die van de Suzuki. De Ford springt daar een fractie beter uit.

Het is verder lastig om u een duidelijke voorkeur aan te praten. Dat blijft toch altijd een kwestie van zélf ervaren en vooral rijden. Maar een paar verschillen kan ik wel aangeven. De Swift is van binnen betrekkelijk ruim en heeft zich in al die jaren bewezen als zeer betrouwbaar met vooral een sportief en fris uiterlijk. De Fiesta in kwestie beschikt echter in de breedste zin van het woord wel over de beste papieren. Deze auto blinkt uit in besturing, blijkt in de praktijk erg zuinig te zijn en heeft meer pk's aan boord.

Bij een proefrit zult ervaren dat de Fiesta ook wat stiller is. Maar aan géén van deze twee zult u als private lease auto een buil vallen. De Fiesta wint op papier weliswaar op punten maar dat is echt ondergeschikt aan uw eigen ervaring. En dat betekent toch écht zelf gaan proefzitten en rijden.