Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kwaliteit motor

Vraag gesteld door W.L. Ruijters op 10 oktober 2020

Ik ben voornemens om een Citroën C4 Grand Picasso uit 2015 aan te schaffen. Het gaat om een automaat met een e-THP 1.6 motor, 90K op de teller. Ik word alleen een beetje angstig als ik op internet kijk naar het euvel waar mensen op het gebied van de motor en storingen op stuiten. Wat is jullie kijk op de kwaliteit en duurzaamheid van deze motor?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een gebruikte Citroën C4 Grand Picasso. Op internet leest u gebruikerservaringen en die zijn niet allemaal positief. Ook op dit platform is de THP (1.6 benzinemotor met turbo van Peugeot-Citroën) veelbesproken.

Deze krachtbron wordt vaak geplaagd door interne vervuiling en verhoogd olieverbruik. Verder kan de distributieketting zich nog weleens nadrukkelijk laten horen waardoor vervanging noodzakelijk is. Vaak gaat dat ook gepaard met een gemelde motorstoring. En tot slot kan een vriesplaat weleens losraken met koelwater bij de olie als gevolg.

U vraagt naar onze visie daarop. Wij hebben geen zicht op aantallen. Het is niet zo dat elk exemplaar gegarandeerd tegen deze defecten aanloopt maar het betreft wel meer dan een incident. We moeten het feit dat THP geen smetteloze reputatie heeft onderschrijven. Aan u verder de keus.