Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderweg opladen

Vraag gesteld door op 14 september 2020

Ik denk er over om elektrisch te gaan rijden (nu een Peugeot 107 met 7500 km/jaar) alleen voor rondom de deur. Maar wat als ik een keer 100 km ver weg moet? Kun je dan onderweg laden en afrekenen met een creditcard of moet je een laadpas hebben? Is er ook een minimum gebruik van de laadpas? Welke ev zal voor mij gunstig uitvallen?

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

Het laden van een elektrische auto is niet mogelijk met een credit card, dit gaat altijd d.m.v. een laadpas. Er zijn diverse laadpassen op de markt en de afrekening kan enigzins verschillen. Meestal is er een klein basisbedrag per maand en dan komen de kosten voor de stroom er bij. De ANWB biedt ook een laadpas aan. Informatie over oplaadpalen en de pas vindt u op onze website.

Welke EV voor u gunstig uitvalt is niet zo te zeggen. Het hangt er ook erg van af of u nieuw of gebruikt rijdt en of u subsidie kunt krijgen. Kleine elektrische auto's zijn nieuw relatief duur t.o.v. kleine benzineauto's, maar de gebruikskosten zijn lager. U kunt het beste eens een paar auto's vergelijken in onze Autokostencalculator.