Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Extra zitplaatsen Ford Ranger Supercab 2010

Vraag gesteld door op 17 september 2020

Is het mogelijk om een 2010 Ford Ranger Supercab (anderhalve cabine + grijskenteken) uit te rusten met een originele tweede zitrij met gordels zoals in Australië en Nieuw-Zeeland vaker voorkomt? Uiteraard moet het voertuig naar de RDW om de tweede zitrij te laten keuren. En waarschijnlijk moet het voertuig van grijs naar geel kenteken gezet worden.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u de genoemde Ford Ranger Supercab zou kunnen voorzien van een tweede zitrij met gordels.
 
In die tijd waren er wel Double Cab's op de Nederlandse markt op geel kenteken maar inderdaad met een dubbele cabine en twee extra zijportieren. Dat er o.a. in Australië wél anderhalve cabines rondrijden met een tweede zitrij, zou mogelijk kunnen betekenen dat alle bevestigingspunten aanwezig zijn. Maar er zal vermoedelijk géén Europese goedkeuring bestaan van de uitvoering die u dan creëert en het zou kunnen dat de RDW een individuele keuring moet verrichten om hem vervolgens toe te laten met misschien ook een ander kenteken en meer zitplaatsen op het kenteken.
 
Het is dus een lastige vraag. Of het technisch kan is een kwestie van zoeken naar aanwezige bevestigingspunten. Dat lijkt me zo gedaan. Maar vervolgens moet ik min of meer op de stoel van de RDW zitten. En voor een definitief antwoord moet ik u toch naar die instantie verwijzen die er uiteindelijk ook over gaat.

Zie het contactformulier van de RDW.