Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mijn koppeling rookt

Vraag gesteld door op 31 augustus 2020

Vandaag caravan uitgetest en stond geparkeerd op een helling. Probeerde achter uit te rijden en na een half uur en aantal keer steken begon mijn koppeling te stinken (verbrande spruitjes) en op het laatst te roken. Daarop direct de auto uitgezet en gekoeld.

Ik ben nu alleen benieuwd of er schade is en ik gewoon weg kan de bergen in met deze auto. (Mondeo uit 2004 redelijk wat km op de teller) en is er wat zichtbaar op de platen na deze korte actie?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U heeft uw caravan uitgetest en tijdens het testen ging de koppeling stinken en op het laatst roken.

U heeft een Ford Mondeo uit 2004 met redelijk wat kilometers op de teller en u vraagt of u nu gewoon de bergen in kan met deze auto met de caravan.

U vraagt of er schade aan de koppeling zichtbaar zal zijn na deze korte actie. U geeft echter aan dat de actie een half uur geduurd heeft en dat u achteruit de helling bent opgereden. De caravan is waarschijnlijk voorzien van een oplooprem waardoor de caravan als u achteruit gaat op een helling zal gaan remmen. Een half uur deze zware belasting is zeker geen korte actie.

De koppelingsplaat is pas zichtbaar als hij gedemonteerd is maar de kans dat er schade aan de koppeling is opgetreden is zeer groot. U moet met deze auto zeker langs de garage voor controle en waarschijnlijk voor vervanging van de koppeling.