Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Skoda Fabia 1.2 TSI

Vraag gesteld door op 10 augustus 2020

Wij hebben 3 maanden geleden een Skoda Fabia 1.2 TSI gekocht (90pk) uit okt 2015 (98K km). Probleem is dat uitlaatgascontrolelampje continu gaat branden. Door garage is inmiddels lambdasensor vervangen, na 200 km ging lampje weer branden, door de garage is de andere lambdasensor toen vervangen. Wederom ging lampje na paar honderd kilometer weer aan. Door garage zijn vervolgens kleppen gereinigd bij de inlaat, auto gaf te hoge CO2 waarden. Garage was ervan overtuigd dat dit echt het probleem zou oplossen. Echter brandt het lampje na 400 km wederom.

Vertrouwen in de auto is compleet weg en volgens mij weet de garage het nu ook niet meer. Ik heb nu 4000 km met deze auto gereden en niets dan storingen met deze auto. Enig idee wat hiermee aan de hand kan zijn? Verder trilt de auto soms (niet altijd) bij koude start. Na paar kilometer rijden is dit overigens verdwenen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft 3 maanden geleden een Skoda Fabia 1.2 TSI gekocht met inmiddels een brandend uitlaatgas controlelampje. Na herhaalde pogingen van de verkoper is het probleem er nog steeds.

Op afstand kan ik u helaas niet helpen met een verlossend antwoord op de vraag wat de oorzaak kan zijn. Misschien is het de motortiming die wat van tijd is door een te slappe distributieketting en kunnen de klepstoters ook vervuild zijn. Maar uiteindelijk moet de verkoper u een deugdelijk product leveren en moet u op korte termijn toch maar de formele weg inslaan door een ingebrekenstelling te versturen richting de verkoper met een redelijke termijn waarop u mag verwachten dat het gebrek definitief is opgelost. Wanneer dat helaas niet blijkt, zou de volgende stap het ontbinden van het koopcontract kunnen zijn.

Zie aanvullend ons stappenplan klachten na aankoop.