Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tweedehands auto en trekhaak

Vraag gesteld door F.J.A. Schouten op 26 juli 2020

Ik ben aan het kijken voor een 2e hands auto, een Ford C-Max Ecoboost 150pk schakel of automaat. Is die sterk genoeg om een caravan te trekken van 1300 kg?
En ik had een vraag. Op jullie website geven jullie aan dat je beter een auto kan kopen zonder trekhaak omdat je nooit weet hoe de mensen er in gereden hebben met een last achter de auto vanwege de koppelingsplaten schakel auto. Geldt dit ook voor een automaat?

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U overweegt een gebruikte Ford C Max Ecoboost 150PK aan te schaffen om hiermee een caravan van 1.300 kg te trekken. U vraagt of deze auto sterk geboeg is om een caravan van 1.300 kg te trekken.

Op onze website vindt u een programma waar u de prestaties kunt bekijken van elke auto/caravan combinatie.

De 150PK Ecoboost is zeker sterk genoeg om een caravan van 1.300 kg te trekken zowel in de handgeschakelde als de automaat versie. De automaatversie betreft overigens een 6v dubbele koppeling uitvoering dus geen conventionele automaat met koppelomvormer.

Het advies om een auto te kopen zonder trekhaak lijkt een beetje achterhaald omdat tegenwoordig veel auto's een trekhaak hebben waar uitsluitend fietsen op vervoerd zijn. Verder is de toestand van de koppeling afhankelijk van de rijstijl van de vorige eigenaar, met of zonder trekhaak.
.
Het is altijd verstandig een auto te kopen met 6 maanden Bovag garantie.