Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reparatie of een andere auto?

Vraag gesteld door op 6 juli 2020

Ik heb een Suzuki Wagon R 1.3 van 2004. heeft nu 190.000 km op de teller staan. Vandaag kleine beurt laten geven en moest een wiellager vervangen. Totale kosten 400 euro. Nu moeten er nog 4 nieuwe banden op en hij moet uitgelijnd worden, kosten 390 euro en de midden- en achterdemper moet vervangen worden, kosten 430 euro. Dus deze kostenpost is totaal 820 euro. Zou dit nog de moeite zijn voor een auto van 16 jaar oud? Verder rijdt de auto nog prima.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Suzuki Wagon R heeft voor 820 euro groot onderhoud nodig. Vanwege de leeftijd van 16 jaar vraagt u of dat nog de moeite waard is.

Wanneer u géén directe plannen heeft voor een andere auto en de auto verder technisch in orde is, is dit een verantwoorde investering. Uiteindelijk is deze ingreep helemaal niet buitensporig en kan ook voorkomen bij een auto op de helft van deze leeftijd.

De kilometerstand is best hoog maar ik verwacht dat, mits verder in goede conditie, u best nog een aantal jaren plezier kunt hebben van de eigenlijk heel betrouwbare Wagon R. En het genoemde bedrag uitgesmeerd over bijvoorbeeld nog zo'n drie gebruiksjaren maakt dit feitelijk maar een relatief klein bedrag. Het zou juist zonde zijn om een verder prima auto daarvoor aan de kant te schuiven.