Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mercedes E 200 CGI bj 2010

Vraag gesteld door R.O.M.A.N. Adamski op 24 juli 2020

Ik wil Mercedes E 200 CGI Coupé kopen, bj 12.2010 benzine, km stand is 35 000 km. Maar geen onderhoudshistorie, geen boekjes, NAP aanweizig, 2 eigenaren, optisch zeer goed. Ik heb vraag of 35 000 km in 9 jaar is voor toestand van motor goed, motor toch moet werken?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U krijgt een Mercedes E200 CGI aangeboden van tien jaar oud met 35.000 km op de teller.

Een lage tellerstand is niet per definitie een voordeel. Maar mits goed onderhouden en met hopelijk garantie achter de hand kan het toch een verantwoorde koop zijn. Nu is een gemiddelde jaarkilometrage van 3.500 kilometer wel erg weinig wanneer je ook het type auto in acht neemt. Maar het komt incidenteel voor dat een dergelijke limousine zó weinig is ingezet en dat de tweede eigenaar misschien de partner is na een overlijden. Er zijn genoeg uitzonderingen waardoor je best een dergelijk uitzonderlijk exemplaar zou tegenkomen. Maar wel met een glasheldere en logische kilometerhistorie. De lage tellerstand moet zwart-op-wit wel bevestigd kunnen worden via eventueel een tellerrapport. Het aantal registraties zegt ook wel wat over de frequentie van het onderhoud.

U heeft gelijk wanneer u aangeeft dat een motor eigenlijk regelmatig moet draaien. Een auto wordt ook immers gemaakt voor regelmatig gebruik. Dat kan je van de betreffende Mercedes niet zeggen. Maar soms tref je een uitzonderlijk exemplaar die aan alle kanten uitstraalt netjes bereden te zijn en goed onderhouden. Met een eerlijke tellerstand en wellicht garantie achter de hand kan het tóch gewoon een verantwoorde koop zijn.