Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aankoop verstandig?

Vraag gesteld door op 23 juli 2020

Ik kan een Splash automaat kopen (49-NSZ-5) bij Suzuki dealer voor 8450 Euro. Auto heeft 25.000 km gereden en is tien jaar oud. Is aankoop verstandig, geen luie auto door de lage km-stand?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de Suzuki Splash die u overweegt aan te schaffen juist geprijsd is en of de lage tellerstand bezwaarlijk is.

De genoemde prijs is eigenlijk exact overeenkomstig met onze dealer koerslijstprijs mét 6 maanden Bovag garantie. Want dat is wel een belangrijke stok achter de deur.

Een lage tellerstand is niet per definitie een voordeel. Maar mits goed onderhouden en met garantie achter de hand is het toch een een verantwoorde koop en komt het motortje gedurende uw gebruik echt wel ''los''. Ik wil wel benadrukken dat de vraagprijs hoog is vanwege de lage tellerstand. Dat is wat mij betreft nog wel een reden om over de prijs nog wat door te onderhandelen omdat door de lage tellerstand de vraagprijs wel wat buiten proportioneel wordt opgetrokken. Dan denk ik aan een bod van uw kant van maximaal 8.000 euro waar u hem vermoedelijk wel voor meekrijgt.