Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Repareren of andere auto?

Vraag gesteld door J.C. Gerlach op 2 juli 2020

Ik heb een Opel Astra station uit 2005, ong 160.000 km gereden, zit nu voor APK kosten tegen de 3000 euro inclusief grote beurt en vervanging distributieriem. APK kosten zijn met name vervanging van  doorgeroest subframe (673) en koplampunit (284), arbeidskosten, wat adviseert u mij? Ik kan hooguit 5000 euro uitgeven voor een andere auto.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Uw Opel Astra Station uit 2005 moet gekeurd worden en is aan onderhoud toe.

Voor de APK moet het subframe vervangen worden omdat het is doorgeroest en de koplampen vervangen. Verder moet de distributieriem vervangen worden en is de auto aan een grote beurt toe. De totale kosten bedragen ongeveer € 3.000,-. U kunt hooguit € 5.000,- uitgeven aan een andere auto.

De distributieriem en de grote beurt zijn normaal regulier onderhoud. Misschien is er een gebruikt subframe te krijgen. De koplampen kunnen misschien gepolijst worden of vervangen door imitatie of gebruikte koplampen om zo de kosten enigszins te drukken.

Als de auto verder in orde is en vrij van roest, is het zeker het overwegen waard om de auto toch te repareren. U weet nu wat u heeft en weet niet wat u krijgt voor € 5.000,-. Als ik op de site Bovag.nl kijk, komt u voor dit bedrag, voor een zelfde auto ,ook uit op een auto met ongeveer dezelfde kilometerstand en leeftijd.

U kunt ook voor u beslist de auto te laten repareren een DEKRA occasionkeuring laten uitvoeren zodat u een onafhankelijk inzicht in de staat van uw auto heeft.