Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieriem vervangen?

Vraag gesteld door op 18 juni 2020

Ik heb onlangs bij een garagebedrijf een auto gekocht. Een Renault Capture automaat uit 2015 (uitvoering 2R401E). Nu maakt de auto in de ochtend een tik bij het opstarten. Voor een check ben ik bij de Renault dealer geweest en die zegt dat het ligt aan de distributieketting en dat 'ie vervangen moet worden. Het garagebedrijf zegt echter dat dat niet kan, want de auto heeft maar 45.000 km gereden. En als er iets mis zou zijn er dan een lichtje moet branden in de auto.

Wat is nu juist? Kan het dat een distributieketting al bij 45.000 km vervangen moet worden? En klopt het dat er een lichtje moet branden?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Een ongewoon tikkend of ratelend bijgeluid kan worden veroorzaakt door slijtage aan de distributieketting. U bent met de auto naar de Renault-dealer geweest. Die heeft vastgesteld dat het inderdaad aan de distributieketting ligt en dat deze vervangen moet worden. Uw eigen garage ontkent.

De kilometerstand mag voor de garage geen argument zijn om er niets mee te doen, bovendien hoeft er geen controlelampje te branden. U kunt bij uw garage aandringen op reparatie. Zie hiervoor ons stappenplan klachten na aankoop.