Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsendrager voor ebike

Vraag gesteld door M. Menkveld op 11 juni 2020

Ik heb een Ford Cmax van 2017 zonder trekhaak en een ebike van ca. 28 kg. Ik wil de ebike graag meenemen met de auto. Nu heb ik de fietsendrager met spanbanden van Mottez gezien. Die voor één fiets kan 15 kg dragen, maar er is er ook één voor drie fietsen. Kan ik mijn ebike veilig vervoeren op deze drager voor drie fietsen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of een fietsendrager die aan de achterklep wordt gehangen geschikt is voor een 28 kg wegende E-bike.

Deze dragers met de genoemde constructie zijn bestemd voor de lichtere categorie fietsen. In geval van drie fietsen gaat het niet alléén om de totale som van 3x15 kg. Dan zou één e-bike met het genoemde gewicht ook best kunnen. Het gaat echter ook om wat elke individuele fiets weegt en per beschikbare plek van deze drager is dat maximaal 15 kg.

In de productinfo wordt ook aangegeven dat deze drager niet geschikt is voor een e-bike. De fiets is dus niet op basis van het totale gewicht te zwaar maar wel voor de constructie die uw individuele fiets moet dragen. Deze drager is dus niet de oplossing. Dit soort dragers zijn eigenlijk alleen ingericht voor een gewicht van maximaal 15 kg per fiets.